E-grāmata "54 tautasdziesmas ikvienam"
top of page

E-grāmata "54 tautasdziesmas ikvienam"

Updated: Aug 5, 2021



Šī grāmata veidota kā dziesmu grāmata tiem, kuri jau ir sākuši apgūt kokles spēli, un kā iedvesmas avots tiem, kuri kokli ņem rokās pirmo reizi mūžā.


Grāmatā 54 labi zināmas tautasdziesmas ir izkārtotas četros līmeņos. Pirmā līmeņa dziesmas noderēs, ja kokles spēli esi sācis nesen. Tāpat vari sākt no sākuma, ja kokles spēlē jau jūties zinošs – iespējams, kāda dziesma tev būs atklājums. Pirmajā līmenī ir dziesmas, kuras vari nospēlēt, izmantojot vienu vai divus akordus. Otrajā līmenī ir divu līdz trīs akordu dziesmas. Trešajā līmenī ir trīs un četru akordu dziesmas, kuras prasa zināmu meistarības pakāpi. Ceturtais līmenis ir kā neliels pārbaudes darbs un pirkstu treniņš, tajā ir skaistas dziesmas četros un vairāk akordos. Katru no dziesmām vari nospēlēt, atkārtojot notīs rakstīto vai video spēlēto. Kad pirksti kustas gana raiti, vari apdarināt melodiju pēc sava prāta.

Grāmata papildināta ar fizioterapeita ieteiktiem vingrinājumiem labākai pašsajūtai un praktiskiem padomiem, kas palīdzēs kokles spēles prasmju attīstīšanā.

Šis darbs tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Koklītes-koklēja
.pdf
Download PDF • 2.98MB

1,187 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page