5 veidi kā tikt pie savas kokles
top of page

5 veidi kā tikt pie savas kokles

Kad ir skaidrs, kādu kokli gribi, atliek izdomāt - kā pie tādas tikt. Iespējas ir dažādas un katrs var izvēlēties, kurš variants konkrētajā brīdī šķiet labākais.


1. Ja nekad neesi spēlējis kokli un īsti nezini, vai tev tas patiks - iespējams labākais variants ir kokles ĪRE. Pirmās mācību kokles ir iespējams īrēt gan no Kokļu Meža, gan pa tiešo no meistariem.


2. IZGATAVOT PAŠAM. Ticiet vai nē - tas ir iespējams arī cilvēkam, kurš nekad to nav darījis. Zinoša meistara vadībā vari piedzīvot savas kokles radīšanu, kas var pārvērsties par lielisku piedzīvojumu, bet gatavojot kokli pašam nekad nevarēsi zināt, vai izdosies labi skanošs instruments.


3. LIETOTS INSTRUMENTS. Iegādājoties sev kokli cilvēks parasti domā, ka šis būs instruments visai dzīvei. Pat tad, ja beigās tomēr kokle iegulst plauktā un netiek spēlēta, tā reti tiek pārdota tālāk kādam, kurš gribētu spēlēt. Tomēr reizi pa reizei var atrast kādu, kurš pārdod savu lietoto kokli. Tas ir veids kā tikt pie instrumenta uzreiz un arī pirms pirkšanas izmēģināt, kā tas skan.


4.Ir daži mūzikas VEIKALI, kuros ir iespējams iegādāties kokles. Veikalā pirkta kokle noteikti būs ar uzcenojumu, līdz ar to dārgāk kā pie meistariem. Tomēr atkal tas ir variants, kur vari dabūt uzreiz bez gaidīšanas to, ko redzi veikala plauktā.


5. Kokles iegāde pie MEISTARA. Patlaban Latvijā darbojas un kokles gatavo tik daudz meistaru kā nekad. Atliek tikai izdomāt, cik daudz esi gatavs iztērēt par kokli, cik ilgi esi gatavs gaidīt uz kokles izgatavošanu un kura meistara kokles uzrunā, kurš ir gatavs veidot tieši tādu instrumentu kā vēlies tu. Ir vērts paskatīties kokļu meistaru katalogā https://en.koklumezs.lv/koklu-katalogs, kur var gūt priekšstatu par šī brīža labāko meistaru koklēm.


Lielākam ieskatam skaties arī video kokļu meža youtube kanālā https://www.youtube.com/koklumezs


223 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page